Intialaiset naan-leivät

Intialaiset naan-leivät

Jogurttiin leivotut intialaiset naan-leivät tarjotaan lämpiminä ruokien kanssa.

55 min
keskitaso
280 kcal / 100g
0

Ainekset14 kpl

14 kpl
8 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
suolaa
2 tl
leivinjauhetta
3 dl
1 dl
vettä
2 rkl

Voiteluun

½ dl
1 tl
paprikajauhetta
ripaus
cayennepippuria
n. 1/2 tl
suolaa
1
valkosipulin kynsi halkaistuna

Ohje

  1. Pane uuni kuumenemaan 250 asteiseksi.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kulhossa jogurtti, vesi ja kirkastettu voi. Lisää kuiva-aineseos jogurttiseokseen ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa voimakkaasti. Jauhota leivinalusta ja vaivaa vielä siinä voimakkaasti taikinaa, että siihen muodostuu hyvä sitko.
  3. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa se 14 yhtä suureen osaan. Pyöritä palat pulliksi, ja anna niiden levähtää leivinliinalla peitettyinä 10 min.
  4. Kauli pullat sitten ohuiksi, litteiksi ja soikeiksi leiviksi. Nosta ne leivinpaperille pellille, 4 kpl/pelti, ja anna levähtää liinalla peitettyinä vielä 5 min.
  5. Paista leipiä n. 8 min, kunnes saavat väriä.
  6. Sulata voi ja lisää joukkoon mausteet. Sivele seosta kuumille naan-leiville. Pinoa leivät päällekkäin ja kääri leivinpaperia ja puhdas pyyheliina ympärille.
  7. Tarjoa leivät lämpiminä ruuan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
280 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,4 g
Kalsium
91 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›