Siirry sisältöön
Intialaista kanaa pähkinäkastikkeessa

Intialaista kanaa pähkinäkastikkeessa

Valmista viikonloppuruoaksi mausteista intialaista kanaa. Annoksen kruunaavat tuore inkivääri ja cashewpähkinät.

Intialaista kanaa pähkinäkastikkeessa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 700 g maustamattomia broilerin rintafileitä

Marinadi

  • ¾ dl tuoretta inkivääriä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl chilipippuria
  • ½ rkl kurkumaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon

Pähkinäkastike

  • 2 (300 g) punasipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 3 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 5 dl vettä
  • 0 kg marinadi

Pannulle


Ohje

  1. Kuori inkivääri ja pilko veitsellä erittäin hienoksi. Laita kulhoon inkivääri, hienonnetut valkosipulin kynnet sekä mausteet ja sekoita. Leikkaa fileet pituussuuntaan kahtia. Lisää fileet kulhoon ja hiero niihin mausteseosta. Lisää crème fraîche ja sekoita. Peitä ja anna maustua huoneenlämmössä n. 1 tunti
  2. Leikkaa punasipulit ensin 4 osaan ja sitten viipaleiksi. Laita paistokasariin tai kattilaan Oivariinia ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää hunaja, suola ja sitruunamehu.
  3. Hienonna pähkinät ja 1 dl vettä monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella korkeassa kulhossa tahnaksi. Lisää tahna ja n. 4 dl vettä kasariin. Kaavi rintafileistä marinadi ja lisää se kastikkeeseen. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 10 min. Kastike saa olla sakeaa, mutta lisää halutessasi tilkka vettä.
  4. Ruskista rintafileet paistinpannulla Oivariini rasvassa molemmin puolin. Lisää pannulle vähitellen omenamehua. Anna fileiden kypsyä ensin ilman kantta, kääntele fileitä ja peitä lopuksi kannella. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min.
  5. Kaada kastike laakeahkoon tarjoilukulhoon. Asettele päälle broilerifileet. Tarjoa esim. Kookosriisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 121 kcal
Proteiini 9,5 g
Hiilihydraatti 5,7 g
Rasva 6,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • marinadi
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search