Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 175 g keksejä, esim. Bastogne
Täyte
- 5 liivatelehteä
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl kylmää, vahvaa kahvia
- ½ dl sokeria
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ¾ dl viskiä
Pinnalle
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 50 g tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi (Ø 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
- Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Sekoita rahka, kahvi ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma.
- Kuumenna viski kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Valuta liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan viskiin. Sekoita seos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon.
- Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi.
- Levitä löysähköksi vaahdoksi vatkattu kerma kakun pinnalle. Irrota kakku vuosta. Käytä apuna kuumalla vedellä kastettua veistä.
- Vuole tummasta suklaata lastuja esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Ripottele kakun pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
18,4 g
Rasva
21,1 g
Tyydyttynyt rasva
11,8 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.