Italialaistyyliset letut

Reseptiyhteistyö: Tubettaja Lakko

Italialaistyyliset letut

Italialaistyyliset letut

Reseptiyhteistyö Tubettaja Lakko

Italialaistyyliset letut

Lakon sitruunaiset letut ricottatäytteellä, eli La Letut, ovat saaneet vaikutteita Sisilian rapeista ja mehevätäytteisistä cannoleista. Hurmaavassa täytteessä maistuu ricottajuusto ja vispikerma, pehmeä tomusokeri, suolainen pistaasipähkinä sekä raikas sitruuna.

8 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset8 Henkilölle

2
kananmunaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
5 dl
2 ½ dl
vehnäjauhoja
50 g

Täyte

1
sitruuna
250 g
ricottajuustoa
1 dl
1 rkl
tomusokeria
1 dl
pistaasipähkinöitä

Paistamiseen

Ohje

  1. Letut

  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri sekä suola. Vatkaa hyvin.
  3. Lisää joukkoon kaurajuoma. Sekoita jauhot mukaan vähän kerrallaan. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Anna taikinan kohota täytteen tekemisen ajan.
  4. Paista letut.
  5. Täytä letut ricottatäytteellä ja murskatuilla pistaasipähkinöillä. Koristele annos pistaasipähkinöillä ja marjoilla.
  6. Täyte

  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon ricottajuusto. Halutessasi voit korvata ricottajuuston Valio Viola tuorejuustolla. Lisää joukkoon tomusokeri.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.