Itsetehdyt sipsit ja avokadodippi

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Itsetehdyt sipsit ja avokadodippi

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

30 min

Suolainen naposteltava sopii helteiseen kesäpäivään. Itsetehdyt sipsit dipataan kylmään avokadodippiin ja tarjoillaan annoksina rennosti lehden sivuihin kääräistynä. Ota mukaan vaikka piknikille!

Ainekset

Sipsit

8 kpl
rosamunda-perunaa
½ dl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa

Avokadodippi

2 kpl
kypsää avokadoa
2 ½ dl
Valio turkkilainen Luomu jogurtti
2 rkl
sitruunan mehua
2 rkl
silputtua ruohosipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
mustapippuria

Ohje

  1. Sipsien valmistus

  2. Pese ja kuivaa perunat
  3. Viipaloi perunat vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä erittäin ohuiksi siivuiksi.
  4. Lado leivinpaperilla vuoratulle pellille ja voitele kevyesti öljyllä käyttäen pullasutia. Käännä viipaleet ja toista. Ripottele päälle suola.
  5. Paista uunin keskiosassa kiertoilmalla 180 asteessa n. 10-15 minuuttia. Tarkkaile ja ota perunat pois ennen kuin pinta alkaa tummumaan.
  6. Käännä sipsit lastalla ja laita uuniin vielä 5-10 minuutiksi kunnes sipsit ovat hieman ruskistuneet. Varo polttamasta sipsejä.
  7. Dipin valmistus

  8. Halkaise avokadot ja poista kivi. Koverra sisus lusikalla.
  9. Lisää sitruunamehu ja jugurtti, Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
  10. Lisää murskattu valkosipuli ja muut mausteet. Sekoita.
  11. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Sekoita vielä ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö