Itsetehty mysli

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Itsetehty mysli

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

15 min

Itsetehty mysli syntyy hiutaleista, siemenistä, pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä. Aamupalamyslin nautin mieluiten Valio maustamattoman turkkilaisen jugurtin ja hunajan kera.

Ainekset

5 dl
kaurahiutaleita
5 dl
pikakaurahiutaleita
4 dl
riisimuroja
1 tl
kanelia
1 tl
merisuolaa
1 ½ dl
makeuttamatonta omenasosetta
1 dl
juoksevaa hunajaa
1 ½ dl
ruokosokeria
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
vaniljauutetta
2 ½ dl
manteleita
2 dl
kurpitsansiemeniä
2 dl
kuivattuja karpaloita
2 dl
rusinoita

Ohje

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
  2. Yhdistä isossa kulhossa hiutaleet, riisimurot, kaneli ja suola.
  3. Sekoita erillisessä astiassa omenasose, hunaja, sokeri, öljy ja vaniljauute.
  4. Sekoita kaikki aineet keskenään. Käytä käsiä tarvittaessa että saat ainekset sekoitettua tasaisesti.
  5. Levitä seos kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kostuta käsiä tarvittaessa vedellä estääksesi takertumisen.
  6. Paista 150 asteessa 20 minuuttia.
  7. Lisää mantelit ja kurpitsansiemenet. Sekoittele mysliä lastalla, kääntele peltejä ja paista vielä 30 minuuttia.
  8. Jos mysli on vielä märän oloista, laske lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia.
  9. Lisää valmiiseen mysliin kuivatut karpalot.
  10. Nauti hunajan, turkkilaisen maustamattoman jugurtin tai maidon kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Sinua saattaisi kiinnostaa myös