Jäädytetty mustaherukka-vaniljajuustokakku

Jäädytetty mustaherukka-vaniljajuustokakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Jäädytetty mustaherukka-vaniljajuustokakku

Jäädytetty mustaherukka-vaniljajuustokakku

Täyteläiset mustaherukka- ja vaniljajuustokakkukerrokset valutetaan kerroksittain keksipohjan päälle ja pakastetaan. Näyttävä kakku saadaan pienellä vaivalla, kärsivällisyyttä vaatii ainoastaan odottaa tarjoiluhetkeä. Kesällä voi valmiin kakun pinnalle nostaa muutaman mustaherukkatertun koristeeksi.

Valmistusaika

Työaika
25 min
temperointi
30 min
pakastimessa
6 h
Yhteensä
6 h 55 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
175 g
Domino minttu -keksejä
1 tlk (3,3 dl)
1 rasia (200 g)
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vadelma tuorejuustoa
1 dl
1 dl
mustaherukkahilloa
250 g
1 dl
sokeria
1 ½ rkl
vaniljasokeria

Koristeluun

2 kpl
Domino minttu -keksejä

Ohje

  1. Rouhi keksit veitsellä tai yleiskoneessa. Sekoita joukkoon 3 rkl kermaa ja 2 rkl vaniljatuorejuustoa. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksitahna pohjalle. Tahmean tahnan levitys onnistuu helpoiten joko kaakaolla jauhotetuin sormin tai kertakäyttökäsineitä käyttämällä.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Sekoita vadelmatuorejuusto, jogurtti ja hillo keskenään. Nostele joukkoon 1 dl kermavaahtoa.
  5. Lisää loppuun kermavaahtoon maitorahka, vaniljatuorejuusto ja sokerit. Sekoita sen verran (esim. kevyesti sähkövatkaimella), että ainekset sekoittuvat tasaisesti.
  6. Kaada täytteet kerroksittain kakkuvuokaan. Tasoita pinta tai jätä aaltoilevaksi.
  7. Ripottele päälle murennettua keksiä.
  8. Pakasta 6 h tai seuraavaan päivään.
  9. Ota kakku huoneenlämpöön n. ½ h ennen tarjoilua. Painele reunoja lämpimään veteen kostutetulla liinalla, niin reunarengas irtoaa helpommin. Siirrä tarjoiluastiaan ja tarjoa jäätelökakun tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›