Jäädytetty mustaherukka-vaniljajuustokakku

Jäädytetty mustaherukka-vaniljajuustokakku

Täyteläiset mustaherukka- ja vaniljajuustokakkukerrokset valutetaan kerroksittain keksipohjan päälle ja pakastetaan. Näyttävä kakku saadaan pienellä vaivalla, kärsivällisyyttä vaatii ainoastaan odottaa tarjoiluhetkeä. Kesällä voi valmiin kakun pinnalle nostaa muutaman mustaherukkatertun koristeeksi.

6 h 55 min
keskitaso
267 kcal / 100g
4
12

Ainekset12 annosta

12 annosta
175 g
Domino minttu -keksejä
1 tlk (3,3 dl)
1 rasia (200 g)
1 rasia (200 g)
1 dl
Valio A+™ täyteläistä luonnonjogurttia
tai Valio maustamaton jogurtti 1kg laktoositon
1 dl
mustaherukkahilloa
1 prk (250 g)
1 dl
sokeria
1 ½ rkl
vaniljasokeria

Koristeluun

2 kpl
Domino minttu -keksejä

Ohje

  1. Rouhi keksit veitsellä tai yleiskoneessa. Sekoita joukkoon 3 rkl kermaa ja 2 rkl vaniljatuorejuustoa. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksitahna pohjalle. Tahmean tahnan levitys onnistuu helpoiten joko kaakaolla jauhotetuin sormin tai kertakäyttökäsineitä käyttämällä.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Sekoita vadelmatuorejuusto, jogurtti ja hillo keskenään. Nostele joukkoon 1 dl kermavaahtoa.
  5. Lisää loppuun kermavaahtoon maitorahka, vaniljatuorejuusto ja sokerit. Sekoita sen verran (esim. kevyesti sähkövatkaimella), että ainekset sekoittuvat tasaisesti.
  6. Kaada täytteet kerroksittain kakkuvuokaan. Tasoita pinta tai jätä aaltoilevaksi.
  7. Ripottele päälle murennettua keksiä.
  8. Pakasta 6 h tai seuraavaan päivään.
  9. Ota kakku huoneenlämpöön n. ½ h ennen tarjoilua. Painele reunoja lämpimään veteen kostutetulla liinalla, niin reunarengas irtoaa helpommin. Siirrä tarjoiluastiaan ja tarjoa jäätelökakun tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
267 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
17 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)