Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jäädytetty valkosuklaa-marenkikakku

Tämän suussasulavan kakun voit valmistella hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Marengin voi tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää kuivassa huoneenlämmössä peittämättä. Täytteen voi pakastaa etukäteen. Marengin alle sopivat aromikkaat hedelmät ja tuoreet mansikat raikasta makua tuomaan.

Jäädytetty valkosuklaa-marenkikakku
Jäädytetty valkosuklaa-marenkikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g keksejä, esim. Marie tai gluteenittomia keksejä
  • 50 g valkosuklaata
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Pohjan pinnalle

  • 1 dl lemon curdia

Täyte

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g (2 dl)
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl vettä

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl maissitärkkelystä

Lisäksi

  • 4-5 
    passiohedelmää
    Voit kokeilla myös:
    • granaattiomenaa

Ohje

  1. POHJA: Murenna keksit monitoimikoneessa. Sulata valkosuklaa mikrossa, varo ylikuumentumista, sekoita välillä. Sekoita keksimuruihin.
  2. Sulata voi. Sekoita muruihin.
  3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 cm). Taputtele seos kevyesti sen päälle.
  4. Sivele pohjan pinnalle lemon curd.
  5. TÄYTE: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  7. Sulata valkosuklaa mikrossa. Yhdistä suklaasula ja vaniljasokeri huoneenlämpöiseen jogurttiin.
  8. Valuta liivatteista vesi. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Nosta levyltä. Lisää kattilaan jogurtti-valkosuklaaseos. Sekoita kunnes tasaista, kuumenna tarvittaessa varovasti. Anna jäähtyä hetkisen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä alumiinifoliolla. Nosta pakastimeen.
  9. MARENKI: Kuumenna uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille lyijykynällä ympyrä (Ø 20 - 22 cm, marenki saa olla aavistuksen pienempi kuin pohja.) Aseta paperi uunipellille nurinpäin. Voitele ympyrä voilla.
  10. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana) teräs- tai lasikulhossa. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
  11. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee lusikalla pintaan huippuja.
  12. Paista uunin keskitasolla 2 t. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Irrota ohuella lastalla leivinpaperista.
  13. ENNEN TARJOILUA: Ota vuoka pakastimesta. Anna kakun temperoitua (pehmetä sopivaksi) jääkaapissa n. 1 t tai huoneenlämmössä n. 30 min ennen tarjoilua. Lisää päälle passionhedelmän ja/tai granaattiomenan siemeniä. Nosta marenkilevy päälle kanneksi lastan avulla.

Vinkki

Korvaa hedelmät vaihteeksi tuoreilla marjoilla, esim. mansikkaviipaleilla tai kotimaisilla vadelmilla.

Tee marenki halutessasi etukäteen edellisenä päivänä. Säilytä (kuivassa) huoneenlämmössä peittämättä.

Käytä kakussa gluteenittomia keksejä, jos haluat siitä gluteenittoman.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 27 g
Rasva 13,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 3,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search