Jäädytetty valkosuklaa-marenkikakku

Jäädytetty valkosuklaa-marenkikakku

3 h 10 min
keskitaso
372 kcal / 100g
3
7

Tämän suussasulavan kakun voit valmistella hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Marengin voi tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää kuivassa huoneenlämmössä peittämättä. Täytteen voi pakastaa etukäteen. Marengin alle sopivat aromikkaat hedelmät ja tuoreet mansikat raikasta makua tuomaan.

Ainekset

15 annosta

Pohja

100 g
keksejä , esim. Marie tai gluteenittomia keksejä
50 g
valkosuklaata
50 g

Pohjan pinnalle

1 dl
lemon curdia

Täyte

2
liivatelehteä
2 dl
150 g
valkosuklaata
200 g (2 dl)
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
vettä

Marenki

3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
valkoviinietikkaa
2 tl
maissitärkkelystä

Lisäksi

4 - 5
passionhedelmää

Ohje

  1. POHJA: Murenna keksit monitoimikoneessa. Sulata valkosuklaa mikrossa, varo ylikuumentumista, sekoita välillä. Sekoita keksimuruihin.
  2. Sulata voi. Sekoita muruihin.
  3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 cm). Taputtele seos kevyesti sen päälle.
  4. Sivele pohjan pinnalle lemon curd.
  5. TÄYTE: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  7. Sulata valkosuklaa mikrossa. Yhdistä suklaasula ja vaniljasokeri huoneenlämpöiseen jogurttiin.
  8. Valuta liivatteista vesi. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Nosta levyltä. Lisää kattilaan jogurtti-valkosuklaaseos. Sekoita kunnes tasaista, kuumenna tarvittaessa varovasti. Anna jäähtyä hetkisen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä alumiinifoliolla. Nosta pakastimeen.
  9. MARENKI: Kuumenna uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille lyijykynällä ympyrä (Ø 20 - 22 cm, marenki saa olla aavistuksen pienempi kuin pohja.) Aseta paperi uunipellille nurinpäin. Voitele ympyrä voilla.
  10. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana) teräs- tai lasikulhossa. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
  11. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee lusikalla pintaan huippuja.
  12. Paista uunin keskitasolla 2 t. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Irrota ohuella lastalla leivinpaperista.
  13. ENNEN TARJOILUA: Ota vuoka pakastimesta. Anna kakun temperoitua (pehmetä sopivaksi) jääkaapissa n. 1 t tai huoneenlämmössä n. 30 min ennen tarjoilua. Lisää päälle passionhedelmän ja/tai granaattiomenan siemeniä. Nosta marenkilevy päälle kanneksi lastan avulla.

Vinkki

* Korvaa hedelmät vaihteeksi tuoreilla marjoilla, esim. mansikkaviipaleilla tai kotimaisilla vadelmilla.* Tee marenki halutessasi etukäteen edellisenä päivänä. Säilytä (kuivassa) huoneenlämmössä peittämättä.* Käytä kakussa gluteenittomia keksejä, jos haluat siitä gluteenittoman.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
372 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
24 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

Nimetön17.4.2018 kello 9:14
Hei! Miten kakku toimii, jos sitä ei syö heti kerralla pakastamisen ja temperoimisen jälkeen, vaan ajattelisi syödä loput esim. seuraavana päivänä? Kannattaako tuossa välissä laittaa kakku takaisin pakkaseen vai säilyttää ihan vain jääkaapissa?
Nimetön16.5.2017 kello 20:29
Kakussa on ihanat maut ja marenki teki juhlavan vaikutelman. Leikkausvaiheessa marenki oli irtonainen ja oli vaikea saada koko pala ehjänä lautaselle. Miten marengin saisi pysymään kakun päällä?
ValioAnna Koekeittiöltä18.12.2015 kello 15:30
Hei, kakkua ei tietysti ole pakko laittaa pakastimeen, mutta kakun idea on olla jäätelökakkumainen. Pakastaminen on myös siitä kätevä, että kakun voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Jogurtin sijaan rakenteellisesti voi käyttää mascarponea, maku tietysti hiukan muuttuu.