
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 30 min
Yhteensä
3 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni100°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 100 g keksejä, esim. Marie tai gluteenittomia keksejä
- 50 g valkosuklaata
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pohjan pinnalle
- 1 dl lemon curdia
Täyte
- 2 liivatelehteä
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 150 g valkosuklaata
-
200 g (2 dl)
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl vettä
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl valkoviinietikkaa
- 2 tl maissitärkkelystä
Lisäksi
-
4-5
passiohedelmää
- 2 granaattiomenaa
Voit kokeilla myös
Jaa resepti
Ohje
- POHJA: Murenna keksit monitoimikoneessa. Sulata valkosuklaa mikrossa, varo ylikuumentumista, sekoita välillä. Sekoita keksimuruihin.
- Sulata voi. Sekoita muruihin.
- Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 cm). Taputtele seos kevyesti sen päälle.
- Sivele pohjan pinnalle lemon curd.
- TÄYTE: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sulata valkosuklaa mikrossa. Yhdistä suklaasula ja vaniljasokeri huoneenlämpöiseen jogurttiin.
- Valuta liivatteista vesi. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Nosta levyltä. Lisää kattilaan jogurtti-valkosuklaaseos. Sekoita kunnes tasaista, kuumenna tarvittaessa varovasti. Anna jäähtyä hetkisen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä alumiinifoliolla. Nosta pakastimeen.
- MARENKI: Kuumenna uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille lyijykynällä ympyrä (Ø 20 - 22 cm, marenki saa olla aavistuksen pienempi kuin pohja.) Aseta paperi uunipellille nurinpäin. Voitele ympyrä voilla.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana) teräs- tai lasikulhossa. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
- Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee lusikalla pintaan huippuja.
- Paista uunin keskitasolla 2 t. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Irrota ohuella lastalla leivinpaperista.
- ENNEN TARJOILUA: Ota vuoka pakastimesta. Anna kakun temperoitua (pehmetä sopivaksi) jääkaapissa n. 1 t tai huoneenlämmössä n. 30 min ennen tarjoilua. Lisää päälle passionhedelmän ja/tai granaattiomenan siemeniä. Nosta marenkilevy päälle kanneksi lastan avulla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
231 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
23,2 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
3,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa