Jäätelötäytekeksit

Jäätelötäytekeksit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Jäätelötäytekeksit

Jäätelötäytekeksit

Nämä herkulliset jäätelötäytekeksit maistuvat isommille ja pienemmille herkkusuille.

Valmistusaika

Työaika
20 min
pakastimessa
4 h
Yhteensä
4 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 keksijäätelöä

4 keksijäätelöä

Pohja

250 g
tummia täytekeksejä , esim. Oreo tai Domino
50 g

Jäätelö

1
kananmuna
1 dl
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ prk (à 250 g)
50 g
tummia täytekeksejä

Ohje

  1. Hienonna keksit muruiksi. Sekoita keksimuruun sulatettu voi. Voitele annosvuokien (Ø n. 8 cm) pohjat ja reunat voilla. Voit tehdä keksijäätelöt myös pahvisiin muffini- tai jäätelökippoihin, jolloin voitelua ei tarvita. Taputtele puolet muruseoksesta vuokien pohjille
  2. Erottele valkuainen ja keltuainen. Vatkaa kulhossa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi. Mittaa kolmanteen kulhoon keltuainen ja sokeri. Vaahdota.
  3. Lisää keltuais-sokerivaahdon joukkoon vaniljasokeri ja sulatejuusto sekä valkuais- ja kermavaahdot. Sekoita varoen tasaiseksi. Lisää lopuksi massaan murennetut täytekeksit. Sekoita. Kaada vuokiin keksipohjan päälle.
  4. Peitä hyvin. Pakasta muutama tunti, kunnes massa on kohmettunut. Taputtele loppu keksimuru vuokiin jäätelömassan päälle. Pakasta vielä muutama tunti tai yön yli.
  5. Tarjoiltaessa: Kasta vuoat kuumassa vedessä, jolloin keksijäätelö irtoaa vuoasta kevyesti kopauttamalla. Tarvittaessa voit pyöräyttää veitsellä reunat irti. Pahviset vuoat voi repiä keksijäätelön ympäriltä. Nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
398 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
28 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›