Jänistä riistakastikkeessa

Jänistä riistakastikkeessa
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jänistä riistakastikkeessa

Jänistä riistakastikkeessa

Jäniksen liha on Suomessa melko harvinainen raaka-aine. Se muistuttaa rakenteeltaan broileria ja on todella vähärasvaista. Jänistä käytetään yleensä pataruoissa tai paistina.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kypsennysajat yhteensä
50 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 1 kg
jänistä , esim. paistia

tai 4 broilerin koipi-reittä
2 rkl
½ tl
suolaa
1 tl
mustapippurirouhetta
8
katajanmarjaa murskattuna
n. 6 dl
1
lihaliemikuutio

Kastike

3 dl
haudutuslientä
2 dl
1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä
¼ tl
rosmariinia hienonnettuna
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Palottele jänis sopiviksi annospaloiksi (boileria ei tarvitse paloitella). Ruskista lihapalat voissa padassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja katajanmarjoilla.
  2. Lisää joukkoon täysmehu ja liemikuutio. Anna lihan kypsyä padassa kannen alla noin 50 min tai kunnes se on mureaa.
  3. Siivilöi liemi kattilaan. Yhdistä joukkoon jauhot ja kerma hyvin sekoittaen. Anna kypsyä liedellä muutama minuutti hyvin sekoitellen. Lisää sienet (voit halutessasi paistaa sieniä voissa) ja rosmariini.
  4. Nostele lihapalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna. Viimeistele persiljalla.
  5. Tarjo keitettyjen perunoiden sekä pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.