Siirry sisältöön
Jänistä riistakastikkeessa

Jänistä riistakastikkeessa

Jäniksen liha on Suomessa melko harvinainen raaka-aine. Se muistuttaa rakenteeltaan broileria ja on todella vähärasvaista. Jänistä käytetään yleensä pataruoissa tai paistina.

Jänistä riistakastikkeessa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg
    jänistä, esim. paistia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 8 katajanmarjaa murskattuna
  • 6 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1 lihaliemikuutio

Kastike

  • 3 dl haudutuslientä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä
  • ¼ tl rosmariinia hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Palottele jänis sopiviksi annospaloiksi (boileria ei tarvitse paloitella). Ruskista lihapalat voissa padassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja katajanmarjoilla.
  2. Lisää joukkoon täysmehu ja liemikuutio. Anna lihan kypsyä padassa kannen alla noin 50 min tai kunnes se on mureaa.
  3. Siivilöi liemi kattilaan. Yhdistä joukkoon jauhot ja kerma hyvin sekoittaen. Anna kypsyä liedellä muutama minuutti hyvin sekoitellen. Lisää sienet (voit halutessasi paistaa sieniä voissa) ja rosmariini.
  4. Nostele lihapalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna. Viimeistele persiljalla.
  5. Tarjo keitettyjen perunoiden sekä pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal
Proteiini 9,9 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search