Jauheliha-kasvispata

Jauheliha-kasvispata
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jauheliha-kasvispata

Jauheliha-kasvispata

Pakastekasvikset helpottavat arjen kiirettä, mutta syksyllä kannattaa hyödyntää tuoreita juureksia.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1 iso (170 g)
sipuli
1 dl
esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
1
lihaliemikuutio
7- 8 dl
vettä
1 kg
kaalia
1 pussi (500 g)
juureskuutioita tai vastaava määrä tuoreita juureksia
1 prk (70 g)
tomaattipyreetä
1 tl
pippurisekoitusta
1/2 - 1 tl
suolaa
½ pkt (à 400 g)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Lisää hetken päästä ohrasuurimot, liemikuutio, vesi ja hienonnettu kaali. Keitä hiljalleen n. 15 min.
  2. Lisää pakastejuurekset. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Keitä välillä sekoitellen n. 20 min tai kunnes kypsää.
  3. Lisää lopuksi sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Tarjoa kuumana ruisleivän ja maidon kera.
Vinkki

Vinkki

Mikäli käytät varhaiskaalia, lisää se yhtä aikaa pakastejuuresten kanssa. Voit käyttää pakastejuureskuutioiden sijasta tuoretta porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja selleriä. Huomioi pidempi kypsymisaika.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›