Jauheliha-nachos

Jauheliha-nachos

25 min
helppo
164 kcal / 100g
14
9

Tex mex -henkinen ruoka, jossa on maissilastuja ja juustoa kerroksittain mausteisen jauhelihakastikkeen kanssa. Voit valmistella ruoan etukäteen tekemällä kastikkeen valmiiksi. Kokoa uunivuokaan ja gratinoi juuri ennen tarjoilua. Tarjoa pikkuruokana tai illanistujaisissa.

Ainekset

4 annosta
1 pussi (200 g)
nachos-chipsejä

Tomaatti-jauhelihakastike

1 rkl
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
½ tl
suolaa
2 tl
pippurisekoitusta
400 g
tomaattimurskaa
1
punainen chilipalko
1 prk (2,5 dl)
1 dl
persiljaa

Väliin ja päälle

150 g

Ohje

  1. Mittaa Oivariini pannulle. Lisää jauheliha, ruskista.
  2. Lisää sipulit, paista, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Mausta seos. Lisää tomaattimurska ja hienonnettu chili.
  3. Kaada joukkoon myös kerma. Anna kiehua hetken aikaa ilman kantta, että kastike saostuu.
  4. Nosta pannu levyltä. Lisää hienonnettu persilja.
  5. Raasta juusto.
  6. Laita laakean uunivuoan (n. 30 x 22 cm) pohjalle n. puolet jauhelihaseoksesta.
  7. Lado päälle puolet nachos-chipseistä.
  8. Ripottele niiden päälle juustoraastetta.
  9. Lisää loppu jauhelihaseos ja sen päälle loput chipsit. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  10. Gratinoi uunissa 250 asteessa n. 10 min.
  11. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
10 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)