Jauheliha-sienipihvit

Jauheliha-sienipihvit

Jauheliha-sienipihvit kätkevät sisäänsä syksyn sienisatoa ja tuovat kivaa vaihtelua perinteisille jauhelihapihveille.

Ainekset8 kpl

8 kpl
400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1 tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
1
kananmuna
1 dl
½ dl
korppujauhoja
2 - 3 dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä
1
sipuli
1 rkl

Jogurtti-kapriskastike

½ prk (à 400 g)
2 rkl
kaprista
½ tl
rakuunaa
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Esikäsittele sienet ja hienonna ne. (Jos käytät suolasieniä, kiehauta niistä ylimääräinen suola pois. Haperot, vahverot, tatit jne.: pilko puhdistetut sienet ja kuumenna hitaasti pannulla, kunnes neste on haihtunut.)
  2. Sekoita jauhelihaan mausteet, muna, kerma ja korppujauhot. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista sienet ja sipuli pannulla Oivariini rasvassa. Yhdistä seos jauhelihataikinaan.
  3. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista ne pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n.15 min.
  4. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa pihvejä kastikkeen, perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät suolasieniä, vähennä tarpeen mukaan lisättävän suolan määrää

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
136 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›