Jennyn häränlihacarpaccio

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Jennyn häränlihacarpaccio

Jennyn häränlihacarpaccio

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Jennyn häränlihacarpaccio

MasterChef-kauden toisessa tehtävässä kisailtiin mysteeriboksihaasteessa. Jenny valmisti härän ulkofilettä, savustettua majoneesia ja oliiviöljynäkkileipää.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

härän ulkofilettä
1
kananmuna
2 dl
rapsiöljyä
suolaa
pippuria
2 dl
vehnäjauhoja
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
sinappia

Ohje

  1. Laita lihaan suolaa ja pippuri pintaan, ja vie kylmään, jotta se on helpompi leikata ohueksi.
  2. Tee majoneesi sauvasekoittimella. Lisää purkkiin rapsiöljy, kananmuna, sinappi, 0,5 tl suolaa, ja puolikkaan sitruunan mehu. Poraa pohjasta ylöspäin. Jaa majoneesi kahteen ja lisää toiseen osaan reilusti mustapippuria. Savusta toinen osa majoneesista ja laita kylmään kelmun kanssa.
  3. Valmista näkkäritaikina jauhosta, vedestä, suolasta ja oliiviöljystä. Levitä ohueksi pellille ja paista 220 asteisessa uunissa kypsäksi ja rapeaksi.
  4. Ota liha pakkasesta, hiero pintaan lisää suolaa ja mustapippuria. Leikkaa hyvällä veitsellä todella ohueksi ja kaulitse vielä ohuemmaksi muovilevyn tai leivinpaperin alla.
  5. Laita lautaselle ohkaisia siivuja lihaa, lisää majoneesit ja näkkärin palaset. Lisää vielä suolaa pintaan.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.