Jennyn kesäinen kuha-annos

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Jennyn kesäinen kuha-annos

Jennyn kesäinen kuha-annos

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Jennyn kesäinen kuha-annos

MasterChef-kauden ensimmäisenä tehtävänä oli valmistaa oman keittokirjan kansiannos. Jenny valmisti paistettua kuhaa, hernepyrettä, yrttiöljyä, pikkelivihanneksia ja beurre blanc -kastiketta.

1 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

100 g
kuha filettä
4 kpl
varsiparsakaaleja
2 dl
sokeriherneitä
1 nippu
persiljaa
1 dl
rapsiöljyä
2
sipulia
½
valkosipulia
1 dl
valkoviiniä
2 dl
omenaviinietikkaa
2
limeä
150 g
voita
2 rkl
kermaa
½ dl
ruokosokeria
suolaa

Ohje

  1. Hernepyre: ajetaan sokeriherneet, vähän limeä ja suolaa sileäksi pyreeksi.
  2. Persiljaöljy: ajetaan persiljanippu, limemehua, suolaa ja öljyä hienoksi, valutetaan liinan läpi .
  3. Beurre blanc: keitetään etikka, vesi, valkoviini puoleen. Siivilöidään sipulit pois, porataan pehmeä voi joukkoon. Lopuksi ennen tarjoilua lisätään kerma.
  4. Pikkelivihannekset: Sekoitetaan etikka, sokeri, 1 limen mehu ja vettä. Leikataan kyssäkaali ohuiksi viipaleiksi ja lisätään muutamien sokeriherneiden kanssa liemeen.
  5. Kuha: Suomusta kuha, fileoi, paista valkosipulisessa voissa nahka alaspäin. 
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.