Jennyn kuhaa ja mansikkaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Jennyn kuhaa ja mansikkaa

Jennyn kuhaa ja mansikkaa

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Jennyn kuhaa ja mansikkaa

MasterChefin kahdeksannessa jaksossa laitettiin ruokaa mansikoista. Jenny valmisti paistettua kuhaa, lehtikaalia ja mansikkasalsaa.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

1
kuhafile
2 dl
kypsiä mansikoita
1 dl
raakoja mansikoita
1 nippu
sitruunamelissaa
1
lime
2 rkl
ruokosokeria
½
vihreä chili
3 rkl
valkoviinietikkaa
suolaa
voita paistamiseen
lehtikaalia
2 rkl
oliviiöljyä

Ohje

  1. Suomusta ja fileoi kala, suolaa ja lisää vähän ruokosokeria pintaan.
  2. Pilko 50-50 kypsiä ja raakoja mansikoita, lisää hienonnettu sitruunamelissa, hienoksi pilkottua chiliä, 2 rkl etikkaa, vähän suolaa, hippusellinen ruokosokeria, ¾ limen mehua, sekoita kevyesti, ettei mansikat muussaannu.
  3. Pilko loput kypsät mansikat kattilaan, lisää loput sokerit, 1 rkl etikkaa ja vähän vettä. Keitä hetki ja muussaa sauvasekoittimella. Siivilöi lopuksi.
  4. Laita lehtikaalit pellille, hiero oliiviöljyllä ja suolalla. Kypsennä 230-asteisessa uunissa 7 min, tarkkaile ettei pala, mutta pysyy rapeana.
  5. Laita lautaselle pohjalle mansikkasalsaa, päälle rapeanahkainen kuhafile, jonka päälle vielä vähän suolaa. Lisää lehtikaalisipsi päälle, lisää kastiketta annoksen ympärille. Viimeistele pienellä suolalla ja limemehulla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.