Jennyn mustikkalohi

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Jennyn mustikkalohi

Jennyn mustikkalohi

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Jennyn mustikkalohi

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kokattiin lounasta aineksista, jotka löytyvät lähes jokaisen suomalaisen keittiöstä. Jenny valmisti kirjolohta, mustikoita, tillimoussea, kurkkua ja perunaa.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

1 pussi
pakastemustikoita
etikkaa
hunajaa
400 g
kirjolohta
1
tillinippu
1
sitruuna
2
perunaa
100 g
turkkilaista jogurttia
1 dl
kuohukermaa
suolaa
pippuria
ruisleipää
öljyä

Ohje

  1. Lämmitä uuni 210 asteeseen, halkaise perunat ja hiero pintaan öljyä ja suolaa. Paahda perunoita 13-15min, kunnes kypsiä ja kauniin värisiä.
  2. Laita mustikat kattilaan, lisää hunajaa ja etikkaa. Levitä seos kalan päälle ja anna maustua 30min. Pyyhi mustikat pois. Paista lohi voissa ja lisää suolaa pintaan.
  3. Vispaa kerma toisessa kulhossa. Sekoita jogurtti, hunajaa, sitruunan kuorta ja mehua, reilusti suolaa ja mustapippuria sekä pieneksi hakattu tilli keskenään. Sekoita kerma seoksen joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa lisää sitruunaa ja suolaa.
  4. Kuutioi kurkut, lisää tilliä, 2 rkl etikkaa ja 1 rkl hunajaa. Sekoita ja annan tekeytyä ainakin 10 min.
  5. Paahda kylkeen ruisleipäviipale.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.