Jennyn simpukkapasta

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Jennyn simpukkapasta

Jennyn simpukkapasta

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Jennyn simpukkapasta

Neljännen jakson teemana oli ”Inspiroidu Italiasta”. Jenny valmisti sinisimpukoita, minizuccineja ja tagliatelle-pastaa.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

140 g
00-jauhoja
140 g
durum-jauhoja
6
kananmunaa
3 rkl
vettä
300 g
sinisimpukoita
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
salvianlehteä
3 dl
valkoviiniä
1 rkl
valkoviinietikkaa
250 g
voita
parmesaania
suolaa
1 ripaus
sokeria

Ohje

  1. Tee pastataikina sekoittamalla jauhot, 5 kananmunan keltuaista ja 2 kokonaista kananmunaa. Vakumoi ja pistä kylmään 10–15 min vetäytymään. Laita pastavesi keittymään ja lisää paljon suolaa. Keitä pastat loppuvaiheessa kiehuvassa vedessä n. 2 min.
  2. Freesaa sipulit kattilassa reilussa voissa, lisää salvia, vähän suolaa, etikkaa, valkoviini, ripaus sokeria, kalaliemi, 1–2 dl vettä ja lisää simpukat. Keitä miedolla lämmöllä 5–10 min, kunnes simpukat ovat valmiit ja maustuneet.
  3. Ruskista voita, paista halkaistut minizuccinit voissa kullanruskeiksi, nosta sivuun.
  4. Raasta parmesaania valmiiksi.
  5. Nosta valmis pasta pannulle ruskistettuun voihin, lisää simpukoiden lientä, vähän lisää valkkaria ja heiluttele kokoajan. Lisää muutama rkl pastan keitinvettä ja lisää parmesaani joukkoon.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.