Jennyn tyrni-valkosuklaajuustokakku

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Jennyn tyrni-valkosuklaajuustokakku

Jennyn tyrni-valkosuklaajuustokakku

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Jennyn tyrni-valkosuklaajuustokakku

Tällä kertaa MasterChefissä kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa samalla kertaa yksi voileipäkakku sekä yksi makea kakku. Jenny leipoi tyrni-valkosuklaajuustokakkua.

10 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

400 g
tyrnimarjoja
8
liivatelehteä
200 g
valkosuklaata
150 g
Digestive-keksejä
100 g
voita
4 dl
kuohukermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
10 g
vehnäjauhoja
1
vaniljatanko
1 tl
vaniljasokeria
90 g
vettä
rypsiöljyä paistamiseen

Ohje

  1. Murenna Digestivet, lisää joukkoon kardemumma ja pehmeä voi. Laita seos ilmavasti irtopohjavuokaan. Siirrä kylmään jähmettymään.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää 1 tl vaniljasokeria mukaan. Sulata toisessa astiassa valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä vähän, sekoita joukkoon paketillinen maustamatonta tuorejuustoa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kaikki varovasti yhteen, jotta ilmavuus säilyy.
  3. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Laita vähän kermaa kattilaan ja lisää vaniljatangon siemenet ja tanko. Anna tekeytyä lämpimässä hetki, ja siirrä pois liedeltä ja poista tanko. Purista liivatelehdet ja sekoita ne vaniljakerman joukkoon.
  4. Sekoita vähän jäähtynyt liivatekerma valkosuklaamoussen joukkoon ja kaada 2/3 moussesta vuokaan Digestive-murupohjan päälle. Laita kylmään jähmettymään (jääkaapissa +4 h, pakkasessa 45 min). Laita loput 1/3 erillisessä astiassa kylmään.
  5. Laita 4 liivatetta veteen pehmenemään. Laita pakastetyrnit kattilaan ja sokeria 1 dl ja anna poreilla hetki. Siivilöi siemenet ja kuoret pois. Purista liivatelehdet ja sekoita liivatteet edelleen todella lämpimän tyrnimehun joukkoon 1 kerrallaan. Levitä laakealle metalliastialle tai tarjottimelle ja pistä pakkaseen jähmettymään n. 45 min.
  6. Kokoa kakku. Nosta kakku, tyrnigeeli ja loppu mousseseos lämpimään. Leikkaa kakku irti vuoan reunoista ja irrota irtoreunat. Leikkaan geelistä kakun muotoinen pala ja aseta jähmettyneen kakun päälle. Lisää loput massasta pursotinpussiin ja pursota geelin päälle haluamallasi tyylillä.
  7. Tee pitsi sekoittamalla 90 g vettä, 10 g jauhoa (ja haluamaasi väriainetta pari tippaa) keskenään. Paista öljyssä kuumalla pannulla. Anna veden rauhassa haihtua pois, jolloin jäljelle jää vehnäinen kaunis pitsi. Nosta pitsi paperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin pitsistä.
  8. Koristele kakku vielä tyrnimarjoilla ja pitsillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.