Jonnan vappuleipäset

Reseptiyhteistyö: Jonna Leppänen

Jonnan vappuleipäset

Jonnan vappuleipäset

Reseptiyhteistyö Jonna Leppänen

Jonnan vappuleipäset

Kokeile brunssitarjoiluun helppoja ja herkullisia marjacurdilla höystettyjä leipiä! Valmista curdit ohjeen mukaan, anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Levitä paahdetun leivän päälle marjacurdia, banaanisiivuja ja tuoreita marjoja - koristele kookoshiutaleilla tai mintunlehdillä. Mustikkacurdin, banaanin ja paahtoleivän yhdistelmä on kokeilun arvoinen!

4 Henkilölle
7 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Vadelmacurd

200 g
vadelmia
2 dl
hillosokeria
1 kpl
varsi tuoretta (vahvaa) minttua
2 kpl
keltuaista
100 g

Mustikkacurd

200 g
mustikoita
2 dl
hillosokeria
2 kpl
keltuaista
100 g
kardemummaa

Tarjoiluun

Paahtoleipää
banaania
tuoreita marjoja
kookoshiutaleita
Mintunlehtiä
1 kpl
Valio Keisarinna® kristallinen gouda juusto

Ohje

 1. Vadelmacurd

 2. Mittaa vadelmat ja hillosokeri kattilaan. Lisää halutessasi joukkoon pala halkaistua vaniljatankoa tai tuoreen mintun varsi. Keitä ilman kantta 8 - 9 min.
 3. Poista mintunoksa tai vaniljatanko.
 4. (Jos haluat curdista siemenettömän, painele seos siivilän läpi lusikkapesällä, kunnes siivilässä on enää siemenet ja siirrä liemi takaisin kattilaan. Tällöin curdia saat n. 150 g)
 5. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset samalla sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen, kunnes ensimmäiset kuplat nousevat pintaan. Poista kattila levyltä. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
 6. Mustikkacurd

 7. Mittaa mustikat ja hillosokeri kattilaan. Lisää kardemumma ja vadelmaseokseen minttuoksa. Keitä ilman kantta 6 - 8 min. Sulata joukkoon voi.
 8. Lisää keltuaiset samalla sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen, kunnes ensimmäiset kuplat nousevat pintaan. Nosta sivuun.
 9. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
 10. Brunssitarjoilu

 11. Levitä paahdetun leivän päälle marjacurdia, banaanisiivuja ja tuoreita marjoja - koristele kookoshiutaleilla tai mintunlehdillä.
 12. Kokeile marjacurdeja myös paahtoleivän ja Valio Keisarinna® juuston kanssa!
 13. Käyttö ja säilytys

 14. Siirrä curdit puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Ne säilyvät reilu pari viikkoa jääkaapissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.