Jouluinen AURA porkkanavuoka

Jouluinen AURA porkkanavuoka

Perinteisen porkkanalaatikon tilalle vaihtelua kaipaaville tässä oiva vaihtoehto.

Ainekset15 annosta

15 annosta
1 kg
porkkanoita
200 g
juuriselleriä
2
sipulia
vettä
2 pussia (à 150 g)
2 rkl
hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 tl
jauhettua inkivääriä
2 tl
paprikajauhetta
1/2 - 1 tl
suolaa
2
kananmunaa
1 dl

Pinnalle

korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori ja paloittele kasvikset. Lisää ne kattilaan ja mittaa vettä päälle sen verran että kasvikset juuri peittyvät. Keitä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois, mutta ota n. 1 dl talteen.
  2. Lisää kasvisten joukkoon muut ainekset ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hiukan keitinlientä. Tarkista maku. Kaada seos yhteen tai kahteen voideltuun vuokaan. Kuvioi pintaa ja ripottele päälle korppujauhoa.
  3. Paista 175 asteessa 1 - 1 1/2 tuntia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa joulukinkun tai -kalkkunan kanssa.
Vinkki

Vinkki

Ruoan voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›