Jouluinen juuresvuoka

Reseptiyhteistyö: Annamari Valiolta

Jouluinen juuresvuoka

Jouluinen juuresvuoka

Reseptiyhteistyö Annamari Valiolta

Jouluinen juuresvuoka

Tämä jouluinen juuresvuoka saa makua ruskistetusta voista ja paahdetuista hasselpähkinöistä.

6 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset6 n. 6 annosta

1000 g
Juureksia
50 g
1 tl
suolaa
3 rkl
vettä
1 kpl
salottisipulia
50 g
1 rkl
tuoretta rosmariinia
1 dl
hasselpähkinää

Ohje

  1. Kuori ja pilko juurekset (porkkana, palsternakka, punajuuri, maa-artisokka, juuriselleri). Pyörittele palat Oivariini juoksevalla ja mausta suolalla. Kaada juurekset voideltuun uunivuokaan.
  2. Paista juureksia 175°C:ssa noin 30 minuuttia tai kunnes juurespalat ovat pehmenneet.
  3. Valmistele hasselpähkinät juuresten kypsyessä. Rouhi pähkinät kevyesti ja paahda pannulla ilman rasvaa kunnes pähkinät saavat hiukan väriä. Aseta sivuun odottamaan.
  4. Valmistele myös voikastike. Pilko salottisipuli hienoksi ja kiehauta kattilassa vesitilkan kanssa. Mittaa voi paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä kunnes voi ruskistuu tasaisen pähkinäisen ruskeaksi. Varo polttamasta.
  5. Kaada ruskistunut voi kattilaan salottisipulien joukkoon varovasti samalla vatkaten.
  6. Kun juurekset ovat kypsiä, lusikoi niiden pintaan voikastiketta. Hienonna pintaan myös tuore rosmariini ja viimeistele paahdetuilla pähkinöillä.
  7. Juustojuurekset

  8. Lisää valmiiden juuresten pintaan lopuksi Aura murennettua sinihomejuustoa tai Emmental raastetta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›