Jouluinen juuresvuoka eli Jouluruukku

Jouluinen juuresvuoka eli Jouluruukku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jouluinen juuresvuoka eli Jouluruukku

Jouluinen juuresvuoka eli Jouluruukku

Juuresvuoka sopii joulupöydän lisäkkeeksi ja korvaamaan joulun perinteisiä laatikkoruokia.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
2 h
Yhteensä
2 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
6 - 8 (500 g)
porkkanaa
5 (500 g)
punajuurta
200 g
lanttua
200 g
juuriselleriä
2
sipulia
2 rkl
meiramia
½ rkl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
5 dl
2 rkl
vehnäjauhoja
1 pkt (250 g)

Ohje

  1. Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi raastimen karkeimmalla terällä. HIenonna sipulit. Sekoita kasvikset ja mausteet keskenään ja kaada voideltuun, reilunkokoiseen uunivuokaan.
  2. Mittaa maito ja jauhot kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on sulanut.
  3. Kaada kastike vuokaan ainesten päälle tasaisesti. Kypsennä 175 asteessa n. 2 t, kokeile kypsyyttä. Kun ruoan pinta on kauniisti ruskistunut, peitä vuoka leivinpaperilla tai alumiinifoliolla loppukypsennyksen ajaksi.
  4. Tarjoa kalkkunan tai kinkun kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›