Joulukinkku & sinappihuntu

Joulukinkku & sinappihuntu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Joulukinkku & sinappihuntu

Joulukinkku & sinappihuntu

Kinkunpaisto-ohje kannattaa tarkistaa aina kinkunvalmistajan pakkauksesta tai lihamestarilta lihatiskiltä ostettaessa. Tässä perusohje kinkun paistamiseen ja sinappihunnun tekoon.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa / pellillinen
5 h 30 min
Yhteensä
5 h 50 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset1 joulukinkku

1 joulukinkku
1 (5 kg)
kinkku

Sinappihuntu

n. 1 dl
sinappia
( ½ rkl
sokeria )
3 rkl
korppujauhoja
kokonaisia neilikoita

Ohje

  1. Ota (sulanut) kinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Muistathan varata tarpeeksi aikaa kinkun sulamiseen, sillä ohjeen kokoinen kinkku sulaa viileässä 2 - 3 vrk
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle siten, että kamarapuoli tulee ylöspäin. Lisää uunipannulle hiukan vettä. Näin kinkusta sulava rasva ei pala uunipannulla. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei ota kiinni luuhun. Kinkun lähtölämpötila ennen paistamista olisi hyvä olla n. 10 astetta eli suunnilleen jääkaappilämpötila
    Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle siten, että kamarapuoli tulee ylöspäin. Lisää uunipannulle hiukan vettä. Näin kinkusta sulava rasva ei pala uunipannulla. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei ota kiinni luuhun. Kinkun lähtölämpötila ennen paistamista olisi hyvä olla n. 10 astetta eli suunnilleen jääkaappilämpötila
  3. Paista kinkkua miedossa uunilämmössä 110 - 125 asteessa. Voit arvioida paistoajan laskemalla n. tunti lihakiloa kohti.
  4. Ota kinkku pois, kun lämpömittari osoittaa 73 astetta. Jos pidät ylikypsästä kinkusta, anna lämpötilan kohota 78 asteeseen (nyrkkisääntönä 1 tunti / 1 lihakilo + 1 t uunille). Poista tarvittaessa verkko.
  5. Sinappihuntu

  6. Poista kinkusta kamara ja osa silavaa. Voitele pinta sinapilla ja ripottele päälle (n. 1/2 rkl sokeria ja) korppujauhoja.
    Poista kinkusta kamara ja osa silavaa. Voitele pinta sinapilla ja ripottele päälle (n. 1/2 rkl sokeria ja) korppujauhoja.
  7. Mikäli haluat koristella pinnan kokonaisilla neilikoilla, tee siihen veitsellä n. 1 cm:n syvyisin viilloin vinoneliöitä. Työnnä vinoneliöiden keskelle neilikat.
    Mikäli haluat koristella pinnan kokonaisilla neilikoilla, tee siihen veitsellä n. 1 cm:n syvyisin viilloin vinoneliöitä. Työnnä vinoneliöiden keskelle neilikat.
  8. Ruskista kinkkua uunipellillä 250 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
  9. Siirrä kinkku tarjoiluvadille.
Vinkki

Vinkki

* Käytä kinkun paistolientä kastikkeeseen. Laimenna sitä esim. Valio omenatäysmehulla tai valmista siitä kermakastike. Katso pohjaksi ohjetta "Kermakastikepohja ja 3 muunnosta". Korvaa ohjeen lihaliemi ja soija paistoliemellä. Tarkista suola

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
301 kcal
Proteiini
26 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.