Joululimppu

Joululimppu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Joululimppu

Vaaleahkoja joululeipiä saat tällä ohjeella kaksin kappalein. Leipien pinnat sivellään paistamisen jälkeen siirappiliemellä. Se tuo pintaan väriä, kiiltoa ja makua. Nauti itse ja vie toinen vaikka lahjaksi.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
30 min
kohotus
1 h
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 limppua

2 limppua
250 g
2 ½ dl
vettä
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
½ dl
siirappia
2 tl
kuminaa
1 ½ dl
ruishiutaleita
n. 10 dl
vehnäjauhoja
50 g

Voiteluun

½ dl
siirappia
½ dl
vettä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen rahka-vesiseokseen. Lisää suola, siirappi ja kumina.
  2. Lisää ruishiutaleet ja anna turvota noin 5 min.
  3. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina lämpimässä liinan alla n. 30 min.
  4. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinalla peitettynä n. 30 min.
  5. Tee leipien pintaan veitsellä ristiviillot. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min tai kunnes kypsä.
  6. Voitele kuumat leivät siirappi-vesiseoksella. Laita leivät tarvittaessa vielä hetkeksi uuniin, että pinta kuivuu

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
234 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›