Joulupukki -pulla

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Joulupukki -pulla

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

1 h

Leivontafoorumin lokakuun haaste oli VIENTITUOTE. Sokerivaltakunta/Sanja pääsi palkinnoille hauskalla toteutuksellaan, pullataikinasta Joulupukki.

Ainekset

2,5 dl kädenlämpöistä Valio mait
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
1 dl juoksevaa margariinia
7-8 dl vehnäjauhoja
2 hässelpähkinää ( silmiksi )

voiteluun:

1 kananmuna
punaista elintarvikeväriä

Ohje

  1. Sekoita ainekset taikinaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.
  2. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja taikina kahteen osaan (toinen vähän isompi).
  3. Kauli isompi osa taikinasta Joulupukin pään muotoiseksi. Toisesta osasta tee 2 pientä palloa (nenä ja tupsu) ja lakin reuna sekä kauli parta ja viikset.
  4. Leikkaa saksilla partaan ja viiksiin suikaleita ja tee suikaleista kierteitä..
  5. Voitele kananmunalla. Lisää sitten kananmunaan punainen elintarvikeväri ja voitele lakki ja nenä.
  6. Paista 225:ssa asteessa 20 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö