Juhanin grillattua naudan entrecotea, bernaisekastiketta ja paksoita

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Juhanin grillattua naudan entrecotea, bernaisekastiketta ja paksoita

Juhanin grillattua naudan entrecotea, bernaisekastiketta ja paksoita

Reseptiyhteistyö MasterChef

Juhanin grillattua naudan entrecotea, bernaisekastiketta ja paksoita

MasterChefin toisessa jaksossa painetehtävään joutuneet kilpailijat valmistivat annokset mysteeriboxista paljastuneesta suosikki- tai inhokkiraaka-aineestaan. Juhanin annos oli grillattua naudan entrecotea, bernaisekastiketta ja paksoita.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Naudan entrecote

2 kpl Naudan entrecote pihviä
3 rkl Voita
3 rkl Öljyä
Pippuri
Suola

Bernaisekastike

1 dl Valkoviiniä
1 dl Valkoviinietikkaa
1 kpl Salottisipulia
5 kpl Valkopippuri, kokonainen
1 puntti Rakuunaa
250 g Voita
2 kpl Keltuaista

Vihreät vihannekset

1 kpl Paksoi
1 kpl Parsakaali
4 kpl Ruusukaalia
1 dl Kanalientä
50 g Voita
Pippuri
Suola

Ohje

  1. Valmista vihreät vihannekset. Pilko vihannekset haluttuun muotoon. Lämmitä kanaliemi ja voi pannulla. Lisää vihannekset joukkoon ja kypsennä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista bernaisekastike. Laita kattilaan valkoviini, valkoviinietikka, rakuuna ja valkopippurit. Keitä neste puoleen. Siivilöi valmis liemi. Lisää liemi keltuaisten joukkoon teflonkattilaan. Kypsennä varovasti pienellä lämmöllä kokoajan sekoittaen. Sekoita joukkoon sulatettu voi nauhana. Sekoita kokoajan ja jatka kunnes kastike alkaa muodostua. Mausta suolalla.
  3. Mausta huoneenlämpöiset entrecote pihvit suolalla ja pippurilla. Paista entrecote pihvit kuumalla pannulla voin ja öljyn kanssa. Kun lihan pinta on ruskitunut, siirrä 180 asteiseen uuniin. Kun sisälämpö on saavuttanut 56 asteen, ota pihvit pois ja anna vetäytyä folion alla noin 20 minuuttia.
  4. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.