Juhanin naudan sisäfilettä ja perunafondantia paahdetulla valkosipulikastikkeella

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Juhanin naudan sisäfilettä ja perunafondantia paahdetulla valkosipulikastikkeella

Juhanin naudan sisäfilettä ja perunafondantia paahdetulla valkosipulikastikkeella

Reseptiyhteistyö MasterChef

Juhanin naudan sisäfilettä ja perunafondantia paahdetulla valkosipulikastikkeella

MasterChef 2020 ensimmäisessä jaksossa tehtävänä oli loihtia annos, joka kertoo makumuistosta ja siitä, mistä kokki on saanut intohimonsa ruoan valmistukseen. Juhani valmisti naudan sisäfilettä, perunafondantia paahdetulla valkosipulikastikkeella sekä pikkelöityä parsaa, ruusukaalia ja palsternakkapyreetä.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Paahdettu valkosipulikastike

1 kpl Kokonainen valkosipuli
3 kpl Herkkusientä
1 l Paahdettua lihalientä
2 rkl Punaviinietikkaa
1 dl Punaviiniä
4 oksaa Timjamia
2 kpl Salottisipulia
Mustapippuria

Palsternakkapyre

2 kpl Palsternakkoja
100 g Voita
2 dl Kermaa
Vettä
Suola
Pippuri

Perunafondant

2 kpl Rosamuna perunoita
200 g Voita
2 kpl Valkosipulikynsi
3 oksaa Timjamia

Naudan sisäfile

1 kpl Naudan sisäfilettä
100 g Voita
1 dl Rypsiöljyä
Suola
Pippuri

Pikkelöidyt vihannekset

1 osa Väkiviinaetikka
2 osaa Sokeri
3 osaa Vesi
4 kpl Vihreä tankoparsa
4 kpl Ruusukaali
4 kpl Herkkusieni

Ohje

  1. Valmista paahdettu valkosipulikastike. Paahda halkaistu valkosipuli 200 asteisessa uunissa. Pilko salottisipulit ja herkkusienet. Laita etikka, punaviinietikka ja punaviini kattilaan. Keitä lientä kasaan niin että jäljelle jää puolet. Lisää joukkoon pilkotut salottisipulit, herkkusienet, pippuri ja lihaliemi. Keitä noin 1 h.
  2. Lisää joukkoon paahdettu valkosipuli kuorineen ja timjamin oksat. Keitä 15 minuuttia ja mausta lopuksi suolalla. Siivilöi valmis kastike.
  3. Valmista palsternakkapyre. Keitä palsternakka kypsäksi. Laita blenderiin kypsä palsternakka, voi ja kerma. Aja hienoksi pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Valmista perunafondant. Kuori ja muotoile peruna haluttuun muotoon. Paahda pannulla voissa valkosipulin ja timjamin kanssa.
  5. Lisää pannulle noin 0,5 dl vettä. Kääntele perunafondantia, jotta se saa molemmilta puolilta kauniin kullanruskean värin. Mausta suolalla.
  6. Valmista pikkelöidyt vihannekset. Aloita tekemällä 1-2-3 -liemi. 1 osa etikka, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kiehauta liemi ja jäähdytä. Laita valitsemasi pilkotut vihannekset pikkeliliemeen.
  7. Mausta kalvoton naudan sisäfile suolalla ja pippurilla. Paista sisäfile voissa ja öljyssä pannulla. Kun lihan pinnat on kauniin ruskeat, kypsennä sisäfilen sisälämpö 52-asteiseksi 180 asteisessa uunissa. Anna vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia.
  8. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.