Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juhlasalaatti

Tämä tyylikäs salaatti maistuu juhlavammankin pöydän alkuruokana ja tarjoillaan yhdessä sitrus-sinappikastikkeen ja AURA kermaviilikastikkeen kanssa.

Juhlasalaatti
Juhlasalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g salaatinlehtiä, esim. frisee- tai tammenlehtisalaatti
  • 0 kg tuoreita yrttejä pari kourallista, esim. basilika
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 pala (500 g)
    makeaa melonia
  • Voit kokeilla myös:
  • 4 dl tuoreita mansikoita
  • 200 g
    Valio Polar® viipaleita
    Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
    Valio Polar® Täyteläinen e300 g viipale
  • 1 dl kurpitsansiemeniä

Sitrus-sinappikastike

  • 2 dl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 2 rkl makeaa sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 tippaa tabascoa

AURA kermaviilikastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1½ rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • 50 g (1 dl)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e1 kg murennettu sinihomejuusto
  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Valitse salaattiin mahdollisimman iso, laakea vati.
  2. Pese, linkoa tai kuivaa salaatit ja tuoreet yrtit. Käytä erilaisia yrttejä pieni kourallinen / laji ja sekoita ne revityn salaatin joukkoon.
  3. Leikkaa varsiselleri hyvin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa melonista kuutioita, poista mahdolliset siemenet. Jos käytät mansikoita, leikkaa ne lohkoiksi. Ripottele selleri ja meloni kauniisti salaatin joukkoon.
  4. Taita salaatin reunoille juustoviipaleita rullina tai ruusukkeina. Ripota siemensekoitus salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
  5. Sekoita kastikkeiden aineet. Laita ne tarjolle erikseen. Mehukastike voi olla tarjolla pullossa.
  6. Tarjoa lisänä täysjyväpatonkia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 179 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 5,5 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita yrttejä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search