Juuresmuusi

Juuresmuusi

Syksyllä suomalaiset juurekset ovat parhaimmillaan. Juuresmuusissa maistuvat perunan lisäksi porkkana ja punajuuri.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
jauhoisia perunoita
3 (300 g)
porkkanaa
4 (300 g)
punajuurta
n. 2 dl
1 tl
suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Kuori perunat ja juurekset. Puolita perunat. Leikkaa punajuuret ja porkkanat pienemmiksi paloiksi, sillä niiden kypsymisaika on pidempi kuin perunan. Laita kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Anna kiehua kypsiksi.
  2. Valuta vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Muusiin saa jäädä joukkoon hiukan karkeampia paloja. Lisää ruokakermaa sen verran, että saat muusista sopivan paksuista. Vatkaa muusi kuohkeaksi. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta makusi mukaan. (Lisää halutessasi nokare voita tai Oivariini rasvaa.)
Lisukkeeksi
Puolukkaiset jauhelihapihvit
25 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
69 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›