Juurespiirakka

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Juurespiirakka

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Syyskuussa Leivontafoorumilla oli haastena valmistaa kotimaisista juureksista piirakka. Tämä Sanjan tekemä 'ruusu' valittiin palkittuun ryhmään.

Ainekset

Pohja, vuoka 18cm

200 g vehnäjauhoja
100 g raejuustoa
1/2 tl suolaa
5 rkl öljyä
3 rkl Valio maitoa
1 kananmuna

Täyte:

100 g raejuustoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
kourallinen hienonnettua persilj

Päällimmäinen kerros, esipaistetut, suikaloidut juurekset:

1-2 porkkanaa
1 lanttu
1 punajuuri

Ohje

  1. Juuresten esipaisto:

  2. Esipaista pestyt ja kuoritut juurekset uunissa noin puoli tuntia 150 asteessa, vain sen verran, että ne pehmenee ja pystyt kuorimaveitsellä leikkaamaan juurekset suikaleiksi.
  3. Piiraspohja:

  4. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa haarukalla rakenne rikki. Laita puolet taikinaan ja jätä puolet voiteluun. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  5. Kauli osa taikinasta ja laita paistovuoan pohjalle. Tee koristeellinen rengas lopputaikinasta (taikinapalloja tai letitys) ja laita se piirakkapohjan ympärille. Voitele kananmunalla.
  6. Täyte ja pintakerros:

  7. Sekoita täyteen ainekset ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Kääri juuressuikaleet ruusuksi ja asettele piirakan päälle. ( Pari ylimääräistä kättä olisi hyödyksi tässä vaiheessa.) Paista esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö