Juuresrieskat joululaatikoista

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Juuresrieskat joululaatikoista

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

30 min

Joulun jälkeen kannattaa hyödyntää jäljelle jääneet laatikot vaikkapa rieskataikinaan. Juuresrieskat saavat mahtavan maun lanttu-, porkkana- sekä perunalaatikoista ja maistuvat varmasti vielä joulun jälkeenkin.

Ainekset

5 dl
Joululaatikkoa
½ tl
suolaa
½ dl
2 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl
ohrajauhoja

Ohje

  1. Sekoita kylmän joululaatikon (peruna, porkkana tai lanttu) joukkoon suola, Oivariini juokseva sekä jauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhoja tarvittaessa.
  2. Lusikoi taikinasta noin kananmunan kokoisia paloja leivinpaperin päälle. Taputtele taikinapalat jauhotetuin sormin tasaisiksi ja pyöreiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla.
  3. Paista 250 °C:ssa noin 12 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet väriä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö