Juuressämpylät

Juuressämpylät

1 h 12 min
keskitaso
221 kcal / 100g
1
0

Rouheat juuressämpylät saavat makunsa spelttihiutaleista ja mehevästä punajuuresta.

Ainekset

18 kpl
5 dl
1 tl
suolaa
2 rkl
siirappia tai juoksevaa hunajaa
25 - 50 g
hiivaa
2 - 3 (200 g)
punajuurta tai porkkanaa
2 dl
speltti- tai kaurahiutaleita
10 - 11 dl
sämpyläjauhoja
75 g (1 1/2 dl)
50 g

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, siirappi ja hiiva. Suuremmalla hiivamäärällä taikina nousee nopeammin.
  2. Raasta punajuuret tai porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää taikinaan juuresraaste, hiutaleet ja jauhot.
  3. Alusta taikina. Lisää lopuksi juustoraaste ja sulatettu voi. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Tee taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä pellille leivinpaperille. Kohota hyvin liinan alla
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
92 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)