Juuressämpylät

Juuressämpylät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juuressämpylät

Juuressämpylät

Rouheat juuressämpylät saavat makunsa spelttihiutaleista ja mehevästä punajuuresta.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kohotus
40 min
uunissa
12 min
Yhteensä
1 h 12 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset18 kpl

18 kpl
5 dl
1 tl
suolaa
2 rkl
siirappia tai juoksevaa hunajaa
25 - 50 g
hiivaa
2 - 3 (200 g)
punajuurta tai porkkanaa
2 dl
speltti- tai kaurahiutaleita
10 - 11 dl
sämpyläjauhoja
75 g (1 1/2 dl)
50 g

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, siirappi ja hiiva. Suuremmalla hiivamäärällä taikina nousee nopeammin.
  2. Raasta punajuuret tai porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää taikinaan juuresraaste, hiutaleet ja jauhot.
  3. Alusta taikina. Lisää lopuksi juustoraaste ja sulatettu voi. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Tee taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä pellille leivinpaperille. Kohota hyvin liinan alla
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.