Juuriselleri-linssikeitto

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Juuriselleri-linssikeitto

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Juuriselleri-linssikeitto on hienostunut ja maukas soppa. Se sopii niin pääruoaksi kuin alkukeitoksi. Selleri ja lipstikka tuovat kummatkin vahvasti esille keiton lihaisaa makua, viidettä perusmakua umamia, keiton silti ollessa kasviskeitto. Käytin keittoon Valion Crea Kolme juustoa -ruokakermaa, saaden siihen ihanasti juustojen täyteläisyyttä. http://hiiden

Ainekset

1 kpl
Kokonainen juuriselleri
1 dl
Punaisia linssejä
1 kpl
Sipuli silputtuna
1 kpl
Valkosipulinkynttä hienonnettuna
¾ dl
vettä
2 ½ dl
Valio Crea 3 Juustoa -ruokakerma
1 dl
Lipstikkaa tai persiljaa
1 tl
suolaa
mustapippuria
Koristeluun lipstikkaa/persiljaa

Ohje

  1. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Kuullota sipulia pannulla minuutti. Sekoita valkosipuli sipulin joukkoon. Lisää linssit, kuutioitu sellerit, vesi ja suola. Keitä 10 minuuuttia ja lisää Kolme juustoa -ruokakerma. Anna keiton kiehua viisi minuuttia. Lisää siihen hienonnettu lipstikka, rouhi joukkoon mustapippuria ja surauta keitto sauvasekoittajalla tasaiseksi sosekeitoksi. Jos haluat keittoa juoksevammaksi, lisää hieman vettä. Tarkista maku. Koristele lipstikalla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö