Juusto-couscoussalaatti

Juusto-couscoussalaatti

35 min
keskitaso
144 kcal / 100g
0
1

Couscous on Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva karkeasta durum-vehnästä valmistettu mannaryynimäinen suurimo. Kotiseudullaan couscous on yhtä tärkeä ruoka-aine kuin peruna meille suomalaisille. Tarjoa couscousin kanssa lammasta, kalaa tai äyriäisiä sekä hyvin maustettua kastiketta. Couscous on hyvä lisäke salaatteihin ja tomaattien täytteeseen.

Ainekset

4 annosta
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
2 dl
couscousia
½ rkl
1 pussi (200 g)
vihreitä papuja
1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
1 prk (190 g)
latva-artisokkaa persiljamarinadissa
1 prk
1 dl
mustia oliiveja

Marinadi

½ dl
rypsiöljyä tai artisokan persiljamarinadia
1 rkl
valkoista balsamietikkaa

Kastike

2 dl
1 rkl
valkoista balsamietikkaa
½ rkl
sokeria
ripaus
sitruunapippuria

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää suola ja couscous. Sekoita. Anna turvota kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Lisää couscousin joukkoon voi ja sekoita haarukalla irtonaiseksi. Anna jäähtyä.
  3. Kiehauta ja jäähdytä pavut. Puolita kirsikkatomaatit. Paloittele valutetut artisokat. Sekoita ainekset.
  4. Yhdistä marinadin ainekset ja lisää salaattiin.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa salaatin kanssa

Vinkki

* Voit ostaa artisokkia myös irtomyynnistä, tarvittava määrä on n. 2 dl.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
9 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
68 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)