Juusto-kasvisdippisämpylät

Juusto-kasvisdippisämpylät

Miten olisi tarjota dippi uudella tapaa? Koverra sämpylä kupiksi, laita maistuva valkosipulidippi sisään dipattavien kasvisten ja juustotikkujen kanssa. Nauti lopuksi meheväksi kostunut ja maustunut sämpylä. Hauskaa ja tiskiä vähemmän!

Ainekset6 annosta

6 annosta
200 g
2 - 3
porkkanaa
puolikas
kurkku
6
ruisrouhesämpylää , kovakuorista
18 kpl
miniluumutomaatteja
6
cocktailtikkua
n. 30 g

Valkosipuli-hunajadippi

1 prk (200 g)
1
valkosipulin kynttä
1 tl
juoksevaa hunajaa
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin dippikastike. Yhdistä kermaviiliin puristettu valkosipulinkynsi, hunaja ja suola. Nosta kylmään.
  2. Käsittele kasvikset. Leikkaa kuorittu porkkana ja kurkku tikuiksi. Tikuta miniluumutomaatit cocktailtikkuun (3 / tikku).
  3. Leikkaa sämpylöistä hattuosa irti. Voitele hatut Oivariini rasvalla.
  4. Nypi sämpylän alaosasta hieman sisusta pois, jotta sämpylästä tulee kuppi. Kaada kuppiin dippikastiketta. Asettele juusto- ja kasvitikut sämpylään.
  5. Tarjoa dippikuppisämpylät illanistujaisissa, iltapalaksi tai rennoissa kesäjuhlissa.

Vinkki

Kasvikset ja leipäkansi nautitaan dippikastikkeen kera. Lopuksi ruokailijalle jää dippikastikkeen maustama ja kostuttama sämpylä, jota kelpaa haukata.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
181 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)