Juusto-kasvisdippisämpylät

Juusto-kasvisdippisämpylät
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Juusto-kasvisdippisämpylät

Juusto-kasvisdippisämpylät

Miten olisi tarjota dippi uudella tapaa? Koverra sämpylä kupiksi, laita maistuva valkosipulidippi sisään dipattavien kasvisten ja juustotikkujen kanssa. Nauti lopuksi meheväksi kostunut ja maustunut sämpylä. Hauskaa ja tiskiä vähemmän!

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
200 g
2 - 3
porkkanaa
puolikas
kurkku
6
ruisrouhesämpylää , kovakuorista
18 kpl
miniluumutomaatteja
6
cocktailtikkua
n. 30 g

Valkosipuli-hunajadippi

1 prk (200 g)
1
valkosipulin kynttä
1 tl
juoksevaa hunajaa
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin dippikastike. Yhdistä kermaviiliin puristettu valkosipulinkynsi, hunaja ja suola. Nosta kylmään.
  2. Käsittele kasvikset. Leikkaa kuorittu porkkana ja kurkku tikuiksi. Tikuta miniluumutomaatit cocktailtikkuun (3 / tikku).
  3. Leikkaa sämpylöistä hattuosa irti. Voitele hatut Oivariini rasvalla.
  4. Nypi sämpylän alaosasta hieman sisusta pois, jotta sämpylästä tulee kuppi. Kaada kuppiin dippikastiketta. Asettele juusto- ja kasvitikut sämpylään.
  5. Tarjoa dippikuppisämpylät illanistujaisissa, iltapalaksi tai rennoissa kesäjuhlissa.
Vinkki

Vinkki

Kasvikset ja leipäkansi nautitaan dippikastikkeen kera. Lopuksi ruokailijalle jää dippikastikkeen maustama ja kostuttama sämpylä, jota kelpaa haukata.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.