Juusto-munakoisopihvit

Juusto-munakoisopihvit

1 h
helppo
142 kcal / 100g
1
2

Munakoiso on oikeinvalmistettuna todella aromaattinen ja miellytävän makuinen kasvis. Munakoison pehmoinen malto on rakenteeltaan ja maultaan runsas ja toimii erinomaisesti kasvispihvinä sellaisenaan.

Ainekset

8 pihviä
1 iso
munakoiso
2 rkl
karkeaa merisuolaa
½ dl
punaista pestoa
½ dl
salviaa
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Leikkaa munakoiso kahdeksaksi paksuhkoksi viipaleeksi. Laita leikkuulaudalle ja ripottele pinnalle suola. Anna itkeä puolisen tuntia. Pyyhi ylimääräinen neste ja suola munakoisojen pinnalta.
  2. Nosta munakoisot leivinpaperille uunipellille. Levitä punainen pesto viipaleiden pinnalle. Jaa juustoraaste munakoisoille. Ripottele pinnalle lopuksi hienonnettua tuoretta salviaa.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min.
  4. Tarjoa kasvisruokana tai lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Suola
4,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
224 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön11.7.2018 kello 18:09
Yleensä en itketä munakoisoa, mutta nyt kokeilen. Leivinpaperin asemesta käytän uunivuokaa, jossa oliiviöljyä. Saas maistaa, mitä tulee. Punaisena pestona minulla on Tesco, jonka genovese on aika hyvää.
Nimetön29.6.2018 kello 14:59
En koskaan itketä munakoisoa ja hyvää tulee. Tähän lupaavaan ohjeeseen suosittelen munakoison sivelyä runsaahkolla oliiviöljyllä.