Juusto-pähkinäsämpylät

Juusto-pähkinäsämpylät

Näppärät solmusämpylät maistuvat vastapaistettuina maitolasillisen kanssa tai lisukkeena keiton kanssa.

30 min
keskitaso
265 kcal / 100g
0

Ainekset50 pikkusämpylää

50 pikkusämpylää
50 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
5 dl
vettä
1 dl
1 dl
12 dl
vehnäjauhoja
1 dl
pähkinärouhetta
¾ dl

Pinnalle

Ohje

  1. Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita keskenään juustoraaste, maitojauhe, vehnäjauho ja pähkinärouhe. Lisää kuiva-aineseos nesteen joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Alusta taikinaan lopuksi rasva.
  4. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla.
  5. Leivo tomaattikirsikan kokoisista taikinapalleroista n. 20 cm pitkiä ohuita tankoja ja solmi yksinkertaiseksi solmuksi.
  6. Aseta sämpylät leivinpaperille uunipellin päälle ja anna koota liinan alla puolisen tuntia.
  7. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›