Juusto-punajuurisalaatti

Juusto-punajuurisalaatti

Makea punajuuri ja suolainen salaattijuusto paiskaavat kättä tässä salaatissa.

Ainekset4 annosta

4 annosta
4
raakaa punajuurta
1 prk (180 g)
½ ruukkua
tuoretta basilikaa
½ dl
cashewpähkinöitä
2 rkl
vadelmaviinietikkaa
1 - 2 rkl
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä punajuuret sopivan kypsiksi, n. 30 min. Jäähdytä, kuori ja viipaloi punajuuret.
  2. Hienonna nippu basilikanlehtiä karkeasti veitsellä, jätä lehtiä myös koristeluun. Rouhi liedellä paahdetut pähkinät karkeasti.
  3. Valmista annokset: Asettele punajuurta ja valutettua sekä murennettua salaattijuustoa kauniisti lautaselle niin, ettei juusto pääse kovasti värjäytymään. Valuta päälle viinietikkaa ja oliiviöljyä ja ripottele päälle hienonnettua basilikaa ja pähkinärouhetta. Jauha päälle hiukan mustapippuria ja koristele kokonaisilla basilikanlehdillä.
  4. Tarjoa alkusalaatiksi rapean patongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Kalsium
123 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›