Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-sardiinimunakas

Ruokaisa munakas on arkiruokaa parhaimmillaan. Nopeaa, helppoa, mutta aina niin hyvää!

Juusto-sardiinimunakas
Juusto-sardiinimunakas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ pussia (à 500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • 1 rasia (120/90 g) sardiinia tai tonnikalaa, esim. tomaattikastikkeessa
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ tl suolaa
  • ripaus valko- tai mustapippuria
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Pinnalle

  • ½ dl hienonnettua tilliä tai kevätsipulia

Ohje

  1. Laita Oivariini tilavalle paistinpannulle. Paista siinä perunasuikaleita miedolla lämmöllä 5 - 8 min, kunnes ne ovat melko pehmeitä. (Ripota perunoille hiven suolaa paitsi jos käytät munakkaassa AURAa.)
  2. Lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Lisää pannulle haarukalla murennettu sardiini tai tonnikala kastikkeineen. Lisää vatkattu, suolalla ja pippurilla maustettu muna-maito-juustoseos. Nostele varoen sieltä täältä puuhaarukalla, jotta munaseosta valuu perunoiden alle. Peitä kannella.
  4. Paista keskilämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt ja pohja kauniin ruskea.
  5. Valmiin munakkaan tulisi olla kiinteä, mutta pehmeän mehukas ja pinnalta kiiltävä. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua tilliä tai kevätsipulia.
  6. Tarjoa Juusto-sardiinimunakas lämpimänä esim. lounaalla tai kylmänä alkupalana

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal
Proteiini 8,7 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valko- tai mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search