Juustoinen broileri-boston

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Juustoinen broileri-boston

Juustoinen broileri-boston

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Juustoinen broileri-boston

Kakkutaikurin kehittelemä herkullisen juustoinen broileri-boston sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. http://kakkutaikuri83.blogspot.fi/

8 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset8 n. 8 annosta

Taikina

2 ½ dl
vettä
150 g
25 g
hiivaa
75 g
1 ½ tl
suolaa
2 tl
sokeria
7 dl
vehnäjauhoja

Täyte

400 g
broilerin rintafilettä
1 rkl
½ tl
currya
½ tl
paprikajauhetta
200 g
140 g
ananasmurskaa
½ kpl
Paprika punainen
60 g
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
chilijauhetta

Ohje

  1. Taikina

  2. Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi. Lisää kaikki aineet taikinakulhoon ja vaivaa hyvin tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä liinan alla kulhossa täytteen valmistuksen ajan.
  3. Täyte

  4. Leikaa broilerifileet suikaleiksi ja paista ne voissa. Mausta paprikajauheella ja curryllä. Anna jäähtyä. Valuta ananasmurskasta enin neste pois. Kuutioi paprika ja raasta cheddar valmiiksi. Sekoita broileri ja täytteen loput aineet keskenään yleiskoneen kulhossa lapavatkaimella tasaiseksi massaksi, sattumia saa jäädä.
  5. Bostonin valmistus

  6. Kaulaa taikina auki suorakaiteen malliseksi levyksi siten, että taikinamaton vahvuus on n. 3-4mm. Levitä matolle täyte tasaisesti siten, että alareunasta jää pari cm ilman täytettä. Rullaa taikinamatto ja trimmaa molemmat päät tasaiksiksi. Voitele 22cm irtopohjavuoan rengas ja aseta se pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinarullasta n. 5 cm vahvuisia paloja 9 kpl ja taita jokaisen palan "häntä" eli osa joka jäi ilman täytettä palan alle. Asettele palat renkaan sisään siten että keskelle tulee yksi ja loput tasaisesti ympärille. Painele paloja matalammaksi siten, että palat ottavat toisiinsa hiukan kiinni. Ripottele päälle Valio Tex Mex -juustoraastetta. Kohota liinan alla ja paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.