Juustoinen jälkiruokakohokas

Juustoinen jälkiruokakohokas
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Juustoinen jälkiruokakohokas

Juustoinen jälkiruokakohokas

Juustot ovat juhlavan aterian jälkiruoka. Mikset kokeilisi tarjota juustoa hiukan erilaisessa muodossa? Kohokas on herkullinen tarjottava. Valmistaminenkin onnistuu helposti, kunhan maltat pitää uuninluukun kiinni koko paistoajan.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
¼ tl
jauhettua inkivääriä
1 (maustemit.)
kardemummaa
4
kananmunaa
150 g

Vuokaan

Tarjoiluun

lakka- tai omenahilloa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa
  2. Lisää omenatäysmehu samalla sekoittaen. Kuumenna sekoittaen. Anna kiehua 2 - 3 min. Lisää mausteet. Ota kattila levyltä.
  3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Raasta juusto.
  4. Lisää kattilaan keltuaiset yksitellen, sekoita välillä. Lisää juustoraaste.
  5. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kohokasseos vaahtoon kevyesti nostellen.
  6. Kaada voideltuun, korkeareunaiseen 2 l:n uunivuokaan.
  7. Kypsennä 150 asteessa uunin alatasolla 50 - 60 min. Älä avaa uuniluukkua paistamisen aikana, ettei kohokas laske.
  8. Nosta valmis kohokas varovasti pöytään. Tarjoa heti hillon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.