Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustoinen jälkiruokakohokas

Juustot ovat juhlavan aterian jälkiruoka. Mikset kokeilisi tarjota juustoa hiukan erilaisessa muodossa? Kohokas on herkullinen tarjottava. Valmistaminenkin onnistuu helposti, kunhan maltat pitää uuninluukun kiinni koko paistoajan.

Juustoinen jälkiruokakohokas
Juustoinen jälkiruokakohokas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • ripaus kardemummaa
  • 4 kananmunaa
  • 150 g
    Valio Polar® Täyteläinen juustoa
    Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
    Valio Polar® Täyteläinen e350 g

Vuokaan

  • 0 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Tarjoiluun

  • 0 kg lakka- tai omenahilloa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa
  2. Lisää omenatäysmehu samalla sekoittaen. Kuumenna sekoittaen. Anna kiehua 2 - 3 min. Lisää mausteet. Ota kattila levyltä.
  3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Raasta juusto.
  4. Lisää kattilaan keltuaiset yksitellen, sekoita välillä. Lisää juustoraaste.
  5. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kohokasseos vaahtoon kevyesti nostellen.
  6. Kaada voideltuun, korkeareunaiseen 2 l:n uunivuokaan.
  7. Kypsennä 150 asteessa uunin alatasolla 50 - 60 min. Älä avaa uuniluukkua paistamisen aikana, ettei kohokas laske.
  8. Nosta valmis kohokas varovasti pöytään. Tarjoa heti hillon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal
Proteiini 10,6 g
Hiilihydraatti 5,9 g
Rasva 13,4 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kardemummaa
  • Valio Eila® voita
  • lakka- tai omenahilloa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search