Juustoinen kinkku-nuudelisalaatti

Juustoinen kinkku-nuudelisalaatti

Valmista juustosta, kinkusta ja nuudeleista ruokaisa salaatti. Sinapilla maustettu pikantti kermaviilikastike mehevöittää sen. Leivän kanssa tarjottuna salaatti sopii illanistujaisiin.

30 min
keskitaso
144 kcal / 100g
0
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 dl (60 g)
munanuudeleita (raakana)
1 iso (125 g)
punasipuli
1 rkl
valkoista balsamietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
150 g
saunapalvikinkkua tai joulukinkkua
1 (160 g)
hapahko omena
1 iso (200 g)
punainen paprika
½ pkt (à 300 g)
Valio Alppi Kreivi® juustoa

tai 150 gValio Turunmaa® juustoa

Sinappikastike

1 prk (200 g)
½ dl
vahvaa sinappia
½ dl
½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Murenna nuudelit pieniksi. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna punasipuli. Mikrota sitä 1 min.
  3. Lisää sipulin joukkoon balsamietikka, öljy, sokeri ja suola. Lisää nuudelit. Sekoita. Anna seoksen maustua sen aikaa, kun teet salaattia.
  4. Kuutioi kinkku, kuorittu omena sekä paprika ja juusto.
  5. Sekoita kastikkeen aineet.
  6. Anna salaatin maustua jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa patongin, ruisleipästen tai pienten karjalanpiirakoiden kanssa pikkuateriana tai illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
133 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›