Juustoinen leipä-tomaattisalaatti

Juustoinen leipä-tomaattisalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustoinen leipä-tomaattisalaatti

Juustoinen leipä-tomaattisalaatti

Käytä tähän salaattiin hyvin kypsyneitä tomaatteja jotta juuston ja tomaatin makuliitto olisi täydellinen. Leipäkrutongit viimeistelevät rapsakkuudellaan.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
½
patonkia (edellisen päivän)
6 (keskikokoista)
kypsää tomaattia
1
punasipuli
1 prk (180 g)
Valio salaattijuustokuutioita

tai 1 pktValio Eila® kotijuustoa
1 ruukku
basilikaa
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Kastike

2 dl
2 rkl
basilikapestoa

Ohje

  1. Leikkaa patonki kuutioiksi ja paahda rapeiksi pannulla tai uunipellillä 250 asteessa noin 3 min.
  2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Pilko sipuli renkaiksi. Valuta juustokuutiot tai valuta kotijuusto talouspaperin päällä hyvin (ja kuutioi kotijuusto).
  3. Hienonna osa basilikanlehdistä karkeasti, jätä muutama koristeluun. Kerrostele ainekset juuri ennen tarjoilua salaattiastiaan ja mausta kerrokset suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita salaatinkastike. Koristele salaatti basilikanlehdillä.
  4. Tarjoa salaatti heti kastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.