Juustoinen leipä-tomaattisalaatti

Juustoinen leipä-tomaattisalaatti

20 min
keskitaso
108 kcal / 100g
1
1

Käytä tähän salaattiin hyvin kypsyneitä tomaatteja jotta juuston ja tomaatin makuliitto olisi täydellinen. Leipäkrutongit viimeistelevät rapsakkuudellaan.

Ainekset

4 annosta
½
patonkia (edellisen päivän)
6 (keskikokoista)
kypsää tomaattia
1
punasipuli
1 prk (180 g)
1 ruukku
basilikaa
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Kastike

2 dl
2 rkl
basilikapestoa

Ohje

  1. Leikkaa patonki kuutioiksi ja paahda rapeiksi pannulla tai uunipellillä 250 asteessa noin 3 min.
  2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Pilko sipuli renkaiksi. Valuta juustokuutiot tai valuta kotijuusto talouspaperin päällä hyvin (ja kuutioi kotijuusto).
  3. Hienonna osa basilikanlehdistä karkeasti, jätä muutama koristeluun. Kerrostele ainekset juuri ennen tarjoilua salaattiastiaan ja mausta kerrokset suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita salaatinkastike. Koristele salaatti basilikanlehdillä.
  4. Tarjoa salaatti heti kastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
4 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)