Siirry sisältöön
Juustoinen liha-makaronilaatikko

Juustoinen liha-makaronilaatikko

Käytä juustoiseen makaronilaatikkoon joko perinteistä sulatejuustoa. Hyvän maun lisäksi sulatejuusto antaa laatikolle mehevyyttä ja juustosattumia.

Juustoinen liha-makaronilaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 240 g makaronia
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g perinteinen sulatejuusto laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 5 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 iso tomaatti tai kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön.
  2. Ruskista jauheliha rasvassa pannulla. Mausta.
  3. Kaada makaronit ja jauheliha laakeaan uunivuokaan (n. 22 x 30 cm).
  4. Leikkaa sulatejuusto pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne tasaisesti uunivuokaan. Vatkaa muna ja maito kulhossa. Kaada vuokaan.
  5. Kuutioi tomaatti tai halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne laatikon pinnalle.
  6. Paista makaronilaatikkoa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 50 min.
  7. Tarjoa halutessasi ketsupin kanssa.

Vinkki

Kypsennä ruoka halutessasi uuninkestävissä annosvuoissa. Lyhennä tällöin kypsennysaikaa 10 - 15 min vuokien koosta riippuen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 153 kcal
Proteiini 10,7 g
Hiilihydraatti 11,4 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search