Juustoinen nokkoskeitto

Reseptiyhteistyö: ruokabloggaajat

Juustoinen nokkoskeitto

Reseptiyhteistyö: ruokabloggaajat

30 min

Keitto on näppärä kesäruoka, ja nokkonen antaa siihen rautaista potkua. Maku on kuitenkin lempeä, joten ei muuta kuin lusikoimaan.

Ainekset

Kasvisliemi

2 l
vettä
6 kpl
valkosipulin kynttä
1 kpl
Sipuli
½ kpl
purjon vaalea osa
½ kpl
fenkoli
1 kpl
varsisellerin oksa
persiljaa, timjamia
½ kpl
puolikas sitruunan mehu ja kuori ilman valkoista osaa
5 kpl
kokonaista valkopippuria
2 rkl
merisuolaa

Nokkoskeitto

1 l
kasvislientä
1 dl
vehnäjauhoja
60 g
voita
250 g
ryöpättyä nokkosta (n. 3-4 l tuoreita nokkosen lehtiä)
250 g
suolaa, jauhettua valkopippuria
2 tl
sitruunan mehu

Ohje

  1. Tee ensin kasvisliemi

  2. Pilko ainekset reiluiksi paloiksi, laita kattilaan, kaada päälle kylmä vesi. Keitä 15 minuuttia ja anna jäähtyä kasvisten kanssa vähintään tunti, enintään 12 tuntia. Siivilöi liemi.
  3. Nokkoskeitto

  4. Lämmitä kasvisliemi erillisessä kattilassa. Sulata toisessa kattilassa voi, lisää vehnäjauhot, paista miedolla lämmöllä sekoittaen muutama minuutti kunnes jauhosuurus on kypsää. Lisää kasvisliemi 1 dl kerrallaan vispilällä sekoittaen. Anna hautua noin 10-15 minuuttia. Lisää karkeaksi pilkottu ryöpätty pinaatti, koskenlaskija sekä hieman sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla, anna hautua 5-10 minuuttia. Ohenna tarvittaessa jäljellä olevalla kasvisliemellä.
  5. Nokkoslehtien keräys ja esikäsittely

  6. Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta. Huuhdo nokkoset huolellisesti, poista mahdolliset varret ja latvat. Keitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta ja hienonna lehdet.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö