Juustoinen purjo-pekonipiiras

Juustoinen purjo-pekonipiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustoinen purjo-pekonipiiras

Juustoinen purjo-pekonipiiras

Valkosipuli tuo lisäsäväyksen tähän täyteläiseen purjo-pekonipiiraaseen.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
1
kananmuna
2 rkl
2 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

2 isoa
purjoa
4
valkosipulin kynttä
1 pkt
fileepekonia
2 rkl
¼ tl
mustapippuria myllystä
1 dl
hienonnettua persiljaa
1 pussi (130 g)
3
kananmunaa
3 dl

Ohje

  1. Vatkaa muna pehmeän voin joukkoon. Sekoita joukkoon nopeasti ruokakerma (loput tulee täytteeseen) ja jauhot. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirasvuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan. Aseta uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista täyte. Pese, kuivaa ja viipaloi purjot, jätä latvan tummimmat ja kovimmat osat pois. Hienonna valkosipulin kynnet ja suikaloi pekoni. Paista ainekset voissa pannulla, kunnes purjo on pehmeää, älä ruskista. Ota pannu levyltä ja anna hieman jäähtyä. Lisää pannulle loput täytteen ainekset ja sekoita hyvin.
  3. Esikypsennä pohja 200 asteessa 8 min.
  4. Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Peitä piiras tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa
Vinkki

Vinkki

* Voit tehdä vaihtoehtoisesti pieniä piiraita esim. muffinipellin vuoissa. Jaa taikina 12 osaan. Vuoraa taikinalla muffinipellin vuoat. Lisää täyte. Paista 200 asteessa noin 30 min. Irrota piiraat hieman jäähtyneinä. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
210 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›