Juustoinen risotto

Juustoinen risotto

35 min
keskitaso
104 kcal / 100g
1
0

Juustoinen risotto maistuu pääruoan lisäkkeenä tai sellaisenaan pikkuruokana. Se sopii myös salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 (200 g)
iso punasipuli
2 rkl
3 dl
risottoriisiä
7 - 8 dl
kuumaa vettä
1
kasvisliemikuutio
2 dl
1/2 - 1 pkt (à 250 g)
mustapippuria myllystä
1 rkl
tuoretta kynteliä tai persiljaa

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu punasipuli ja riisi läpikuultaviksi voissa. Älä ruskista.
  2. Valmista kasvisliemi: liuota kiehuvaan veteen liemikuutio. Lisää riisin joukkoon n. 1/3 liemestä. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin
  3. Lisää loppu liemi ja omenatäysmehu pienissä erissä. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  4. Lisää juusto pieninä kuutioina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta risotto mustapippurilla ja tuoreella yrtillä.
  5. Tarjoa heti lisäkkeenä tai pikkuruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
4 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)