Juustoiset munakoisopihvit

Juustoiset munakoisopihvit

Kasvispihvit saat helposti leikkaamalla munakoisosta tai kesäkurpitsoista paksuja viipaleita. Tarjoa niitä kasvisruokana salaatin kanssa, tai grillipihvin tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (400 g)
munakoiso
1 tl
suolaa

Paistamiseen

Pinnalle

mustapippuria myllystä
½ rasiaa (à 200 g)
½ dl
basilikaa tai persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa pesty munakoiso 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille. Ripottele pinnalle suolaa. Anna suolautua hetki.
  2. Vaahdota sillä aikaa tuorejuusto ja kevytkerma sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  3. Pyyhi munakoison pinnalle noussut neste talouspaperilla. Paista munakoisot Oivariini rasvassa parilalla, muurinpohjapannulla tai paistinpannulla kauniin värisiksi. Mausta pippurilla.
  4. Lusikoi päälle tuorejuustovaahtoa. Viimeistele basilikalla.
  5. Tarjoa sellaisenaan salaatin, grillipihvin tai kalan kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Jos munakoison maussa on kitkeryyttä, sitä voi poistaa suolakäsittelyllä. Miedonmakuisia munakoisoja ei tarvi "itkettää". Lisää tällöin pintaan ripaus suolaa pippuroinnin yhteydessä mausteeksi.Korvaa munakoiso nuorella, kiinteämaltoisella kesäkurpitsalla. Kesäkurpitsa ei tarvitse suolakäsittelyä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
58 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,3 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›